

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

# EN

## **Best Practices for Effective Enforcement Working Group**

UNIDROIT 2021 Study LXXVIB – W.G.3 – Doc. 1 English only November 2021

*Third session (hybrid)* Rome, 29-30 November-1 December 2022

## ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome by the Chair of the Working Group and the Secretary-General
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Update on status of the project and intersessional work (Study LXXVIB W.G.3 Doc. 2)
- 4. Consideration of work in progress:
  - (a) Special focus on enforcement of monetary claims by third party debt orders and automation
    - i Report of Subgroup 1 for the second session Study LXXVIB W.G.3 Doc. 3, Annex 1, parts IV 1 b (Third Party Debt Orders or Garnishment Proceedings)
    - ii Report of focal points of Subgroups 1 and 3 Study LXXVIB W.G.3 Doc 4):
      - 1 Annex 1: Paper on necessary steps in the enforcement of monetary claims by third party debt orders to integrate automation
      - 2 Annex 2: Paper suggesting best practices for automation in the enforcement of monetary claims by third party debt orders
  - (b) Special focus on enforcement of security rights over receivables and automation (Report of Subgroups 2 and focal point Subgroup 3 (Study LXXVIB – W.G.3 – Doc 5, Annex C, p 18-24)
  - (c) Additional issues from Report of Subgroup 1 for the second session (Study LXXVIB W.G.3 Doc. 3, Annex 1, parts IV 1 b (Third Party Debt Orders or Garnishment Proceedings); IV 1 c (complex enforcement) and IV 1 d (charging orders on land))
  - (d) Additional issues from Report of Subgroup 2 for the third session (Study LXXVIB W.G.3 Doc 5)
- 5. Organisation of future work
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

### ANNOTATIONS

# Item No. 1 – Opening of the session and welcome by the Chair of the Working Group and the Secretary-General

1. The third Working Group session will be held in a hybrid format (in person and remotely via Zoom), starting at **13:00 CET on 29 November** and ending at **13:00 CET** on **1 December** 2021. A more detailed schedule is suggested below, under Item 3.

2. The in-person session will be held at UNIDROIT's premises (Via Panisperna 28 – 00184 Rome, Italy). A light lunch will be offered at UNIDROIT at the closing of the last day of the session (Wednesday, 1 December 2021).

3. A link to join the session will be sent to remote attendees prior to the meeting. There will be an opportunity to test the connection before the beginning of the meeting.

### Item No. 3 – Adoption of the agenda and organisation of the session

4. It is proposed that discussions be held as follows (the times in italics are suggested additional slots for WG discussions, should the Working Group wish to make use of them):

#### Monday 29 November:

	1 <sup>st</sup> Discussion	<b>13:00</b> - 14:30 CET	90 minutes
	1 <sup>st</sup> coffee break	14:30 - 14:45 CET	15 minutes
	2 <sup>nd</sup> Discussion	14:45 - 16:00 CET	75 minutes
	2 <sup>nd</sup> coffee break	16:00 - 16:15 CET	15 minutes
	3 <sup>rd</sup> Discussion	16:15 - <b>17:30</b> CET	75 minutes
	3 <sup>rd</sup> coffee break	17:30 – 17:45 CET	15 minutes
	4 <sup>th</sup> Discussion	17:45 – 19:00 CET	75 minutes
Tuesday 30 November:			
	1 <sup>st</sup> Discussion	<b>11:00</b> - 13:00 CET	120 minutes
			(Chair to suggest
			short break when
			needed)
	Lunch break	13:00 - 14:30 CET	90 minutes
	2 <sup>nd</sup> Discussion	14:30 - 16:00 CET	90 minutes
	1 <sup>st</sup> coffee break	16:00 - 16:15 CET	15 minutes
	3 <sup>rd</sup> Discussion	16:15 - <b>17:30</b> CET	75 minutes
	2 <sup>nd</sup> coffee break	17:30 – 17:45 CET	15 minutes
	4 <sup>th</sup> Discussion	17:45 – 19:00 CET	75 minutes
Wednesday 1 December			
	1 <sup>st</sup> Discussion	<b>11:00</b> - 13:00 CET	120 minutes
			(Chair to suggest
			short break when
			needed)

5. Tentatively, it is proposed that points from 1 to 4 (a) and (b) be discussed on the first day; points 4 (c) and the first part of (d) on the second day and points 4 (d) (second part), 5 and 6 on the third day.

6. The Chair may propose adjustments to the order of the discussions and the internal timetable, also considering the time zone difference for remote attendees.

### Item No. 5 – Organisation of future work

7. UNIDROIT is looking to schedule a fourth full Working Group session in early spring 2022. It is hoped that the fourth session will be a three day in-person meeting at the UNIDROIT headquarters in Rome; however, in view of the difficulty to predict the evolution of the pandemic, the option of a hybrid event will still be open.

8. The continuation of the very fruitful intersessional work is strongly suggested as a way to facilitate the advancement of the work in preparation of the fourth Working Group session.