

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

EN

Best Practices for Effective Enforcement Working Group

Fourth session
Rome-remote, 26-28 April 2022

UNIDROIT 2022 Study LXXVIB – W.G.4 – Doc. 1 English only April 2022

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome by the Chair of the Working Group and the Secretary-General
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Update on intersessional work and status of the project (Study LXXVIB W.G.4 Doc. 2)
- 4. Consideration of work in progress:
 - (a) Draft best practices regarding enforcement by way of authority (Study LXXVIB W.G.4 Doc. 3)
 - (b) Update on draft best practices regarding enforcement of security rights (Study LXXVIB W.G.4 Doc. 4)
 - (c) Discussion paper on online auctions (Study LXXVIB W.G.4 Doc. 5)
 - (d) Discussion paper on enforcement on digital assets (Study LXXVIB W.G.4 Doc. 6)
- 5. Organisation of of future work and discussion on way forward
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 – Opening of the session and welcome by the Chair of the Working Group and the Secretary-General

- 1. The fourth Working Group session will be held in hybrid format starting at **10:00 CEST on 26 April 2022** and ending at **13:00 CEST** on **28 April 2022**. A more detailed schedule is suggested below, under Item 3.
- 2. The session will be held at UNIDROIT's premises (Via Panisperna 28 00184 Rome, Italy). A light lunch will be offered at UNIDROIT at 13:00 CEST on Wednesday, 27 April 2022, in order to allow the Working Group to resume its deliberations at 14:00 CEST.
- 3. A link to join the session will be sent to remote attendees prior to the meeting. There will be an opportunity to test the connection before the beginning of the meeting.

Item No. 3 - Adoption of the agenda and organisation of the session

4. It is proposed that discussions be generally held as follows:

1st Discussion	10:00 - 11.30 CEST	90 minutes
coffee break	11:30 - 11:40 CEST	10 minutes
2 nd Discussion	11:40 - 13:00 CEST	80 minutes
lunch break	13:00 - 14:30 CEST	90 minutes
3 rd Discussion	14:30 - 16:00 CEST	90 minutes
coffee break	16:00 - 16:15 CEST	15 minutes
4 th Discussion	16:15 - 18:00 CET	105 minutes

It is further proposed that on Wednesday 27 April the session be resumed at $\underline{14:00}$ and be closed at $\underline{17:30}$ CEST. On Thursday 28 April the session will end at $\underline{13:00}$ CEST.

- 5. Tentatively, it is proposed that points from 1 to 4 (a) be discussed on the first day; points 4 (d) and (c) on the second day and points 4 (b) and 5-7 on the third day.
- 6. The Chair may propose adjustments to the order of the discussions and the internal timetable, also considering the time zone difference for remote attendees, and the desirability of organising break out discussion/drafting sessions.

Item No. 5 - Organisation of future work

- 7. The next session of the Working is planned for **12-14 December 2022** and will be held at the UNIDROIT headquarters in Rome.
- 8. Meanwhile, intersessional work shall proceed as decided by the Working Group at this session.