

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

# EN

## UNIDROIT Working Group for the preparation of a Guide on Legal Structure of Agricultural Enterprises

UNIDROIT 2022 Study LXXXC – W.G. 2 – Doc. 1 English only October 2022

Second session (hybrid) Rome, 2 - 4 November 2022

# ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome by the Chair of the Working Group and the UNIDROIT Secretary-General
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- Adoption of the Summary Report of the First session of the Working Group (<u>Study LXXXC</u> <u>- W.G. 1 - Doc. 3</u>)
- 4. Consideration of substantive issues
  - (a) Summary of the intersessional work
    - i. Update on the composition of the Working Group
    - ii. Summary of the intersessional meetings
    - iii. Presentation of the Revised Issues Paper (Study LXXXC W.G. 2 Doc. 2)
  - (b) Discussion on multiparty contracts
  - (c) Discussion on cooperatives
  - (d) Discussion on corporations
  - (e) Discussion on sustainability, digital technology and finance
- 5. Organisation of future work
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

## ANNOTATIONS

### Item No. 1 Opening of the session

1. The Second Working Group session of the UNIDROIT/FAO/IFAD Legal Structure of Agricultural Enterprises (LSAE) project will take place on **2, 3 and 4 November 2022**.

2. The meeting will be held at the seat of the International Institute for the Unification of Private Law at **Via Panisperna**, **28** – Rome (Italy). Experts are encouraged to consider attending in-person. Online participation will be possible for those who are unable to join the session personally. This is the link to join the session via Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/84155787676?pwd=M2dNZjVqU09zV204V2F4cktvWG92dz09

### Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

3. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable. The Chair may propose adjustments to the order of the discussions

#### Wednesday, 2 November 2022: Items 1 to 4 (a) and (b)

Opening and $1^{st}$	<b>13:30</b> - 15:00	90 minutes
Discussion		
Coffee break	15:00 - 15:15	15 minutes
2 <sup>nd</sup> Discussion	15:15 - 16:30	75 minutes
3 <sup>rd</sup> Discussion	16:30 - <b>17:30</b>	60 minutes

#### Thursday, 3 November 2022: Items 4 (c) and (d)

1 <sup>st</sup> Discussion	<b>11:00</b> – 13:00	120 minutes
Lunch	13:00 - 14:30	90 minutes
2 <sup>nd</sup> Discussion	14:30 - 16:00	90 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15	15 minutes
3 <sup>rd</sup> Discussion	16:15 - <b>17:00</b>	45 minutes

Friday, 4 November 2022: Items 4 (e) and remaining items

1 <sup>st</sup> Discussion	<b>11:00</b> - 13:00	120 minutes
Lunch	13:00 - 14:30	90 minutes
2 <sup>nd</sup> Discussion	14:30 - 16:00	90 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15	15 minutes
3 <sup>rd</sup> Discussion	16:15 – <b>17:00</b>	45 minutes

#### Item No. 6 Organisation of future work

4. It is proposed that the third session of the Working Group be held in <u>March 2023</u> (potentially on 22, 23 and 24 March 2023).

5. Intersessional work will continue through the organisation of virtual meetings. In addition, the Working Group may wish to consider establishing a Drafting Committee to advance the work in preparation of the third Working Group session.