

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

EN

UNIDROIT Working Group on Collaborative Legal Structures for Agricultural Enterprises

Fourth session (hybrid) Rome, 8 – 10 November 2023 UNIDROIT 2023 Study LXXXC – W.G.4 – Doc. 1 English only November 2023

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Adoption of the Summary Report of the third session (Study LXXXC W.G. 3 Doc. 3)
- 4. Update on intersessional work and developments since the third Working Group session
- 5. Consideration of work in progress
 - (a) Draft Discussion Paper on Corporations
 - (b) Draft Discussion Paper on Cooperatives
 - (c) Draft Discussion Paper on Multiparty Contracts
 - (d) Exogenous factors: Digitalisation, Sustainability and Finance
 - (e) Proposed Table of Contents, Introduction and Glossary of the Legal Guide
 - (f) Other matters identified by the Secretariat
- 6. Organisation of future work
- 7. Any other business
- 8. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 Opening of the session and welcome

- 1. The fourth Working Group session will take place on **8, 9, and 10 November 2023**. The meeting will be held at the premises of UNIDROIT located in Via Panisperna, 28 Rome (Italy). Experts are encouraged to attend in-person, while remote participation via Zoom will be possible. A link to join the session remotely will be sent to virtual attendees prior to the meeting.
- 2. The Unidroit Secretary-General, Prof. Ignacio Tirado, will open the session on Wednesday, 8 November at 14:00 CET. The session will be jointly Chaired by the Unidroit Secretary-General and Unidroit Governing Council Member, Justice Ricardo Lorenzetti.

Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

3. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable. The Chair may propose adjustments to this tentative timetable and to the order of business (see document Study LXXXC – W.G. 4 – INF. 1).

Wednesday 8 November

Opening and 1st Discussion	14:00 - 15:30 CET	90 minutes
Coffee Break	15:30 - 15:45 CET	15 minutes
2 nd Discussion	15:45 - 17:30 CET	105 minutes

Thursday 9 November

1 st Discussion	10:00 - 11:30 CET	90 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45 CET	15 minutes
2 nd Discussion	11:45 - 13:15 CET	90 minutes
Lunch	13:15 - 14:15 CET	60 minutes
3 rd Discussion	14:15 - 15:45 CET	90 minutes
Coffee break	15:45 - 16:00 CET	15 minutes
4 th Discussion	16:00 - 17:30 CET	90 minutes

Friday 10 November

1 st Discussion	10:00 - 11:30 CET	90 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45 CET	15 minutes
2 nd Discussion	11:45 - 13:00 CET	75 minutes
Lunch	13:00 - 14:00 CET	60 minutes
3 rd Discussion	14:00 - 15:30 CFT	75 minutes

Item No. 6 Organisation of future work

4. It is proposed that the fifth session of the Working Group be held on Monday – Wednesday, **18, 19 and 20 March 2024**.