

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE UNIFICATION OF PRIVATE LAW INSTITUT INTERNATIONAL POUR L'UNIFICATION DU DROIT PRIVE

EN

UNIDROIT Working Group on Collaborative Legal Structures for Agricultural Enterprises

Fifth session (hybrid) Rome, 18 – 20 March 2024 UNIDROIT 2024 Study LXXXC – W.G.5 – Doc. 1 English only March 2024

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Update on intersessional work and developments since the fourth Working Group session (Study LXXXC W.G.4 Doc. 3 Summary Report)
- 4. Consideration of work in progress
 - (a) Draft Discussion Paper on Companies (W.G.5 Doc. 2)
 - (b) Draft Discussion Paper on Multiparty Contracts (W.G.5 Doc. 3)
 - (c) Draft Discussion Paper on Digital Platforms (W.G.5 Doc. 4)
 - (d) Other exogenous factors: Sustainability and Access to Credit
 - (e) Draft Discussion Paper on Cooperatives (W.G.5 Doc. 5)
 - (f) Open-discussion on combining and comparing the collaborative legal forms
 - (g) Structure of the future instrument, Draft Introduction and Draft Glossary (W.G.5 Doc. 6)
 - (h) Other matters identified by the Secretariat
- 5. Organisation of future work
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 Opening of the session and welcome

- 1. The fourth Working Group session will take place on 18, 19, and 20 March 2024.
- 2. The meeting will be held at the premises of UNIDROIT located in Via Panisperna, 28 Rome (Italy). Experts are encouraged to attend in person, though online participation will be possible via Zoom for those who are unable to join the session personally. A link to join the session remotely will be sent prior to the meeting.
- 3. The Unidroit Secretary-General will open the session on Monday, 18 March at 10:00 CET.

Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

4. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable (*Central European Time* - CET). The Chair may propose adjustments as needed.

Monday 18 March

Opening	10:00 - 10:15	15 minutes
1st Discussion (Item 4.a)	10:15 - 11:30	75 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45	15 minutes
2 nd Discussion (cont.)	11:45 - 13:00	75 minutes
Lunch	13:00 - 14:15	75 minutes
3 rd Discussion (<i>Item 4.b</i>)	14:15 - 15:30	75 minutes
Coffee break	15:30 - 15:45	15 minutes
4 th Discussion (cont.)	16:00 - 17:00	75 minutes

Tuesday 19 March

1st Discussion (Item 4.c)	10:00 - 11:30	90 minutes
Coffee Break	11:30 - 11:45	15 minutes
2 nd Discussion (<i>Item 4.d</i>)	10:45 - 13:00	75 minutes
Lunch at UNIDROIT	13:00 - 14:00	60 minutes
3 rd Discussion (<i>Item 4.e</i>)	14:00 - 16:00	120 minutes
Coffee break	16:00 - 16:15	15 minutes
4 th Discussion (<i>Item 4.f</i>)	16:00 - 17:30	90 minutes

Wednesday 20 March

1st Discussion (Item 4.g)	9:00 - 10:30	90 minutes
Coffee Break	10:30 - 10:45	15 minutes
2 nd Discussion (cont.)	10:45 - 12:00	75 minutes
Closing (Item 4.h)	12:00 - 12:30	30 minutes

Item No. 5 Organisation of future work

- 5. A Drafting Committee meeting will take place on Wednesday 20 March from 13:30 to 15:30 to address the main feedback received during the fifth session and to organise the work ahead on the Master Copy of the Draft Guide.
- 6. It is envisaged that the sixth session of the Working Group be held tentatively on 2–4 October 2024 or 13–15 November 2024.