

EN

UNIDROIT Working Group on Collaborative Legal Structures for Agricultural Enterprises UNIDROIT 2025 Study LXXXC – W.G.7 – Doc. 1 English only April 2025

Seventh session (hybrid) Rome, 9 - 11 April 2025

ANNOTATED DRAFT AGENDA

- 1. Opening of the session and welcome
- 2. Adoption of the agenda and organisation of the session
- 3. Update on intersessional work and developments since the sixth Working Group session (*W.G.7 Doc. 2 –* Secretariat Report)
- 4. Consideration of work in progress
 - (a) Draft Discussion Paper on Companies (W.G.7 Doc. 3)
 - (b) Draft Discussion Paper on Multiparty Contracts (W.G.7 Doc. 4)
 - (c) Draft Discussion Paper on Cooperatives (W.G.7 Doc. 5)
 - (d) Draft Discussion Paper on Digital Platforms (*W.G.7 Doc. 6*)
 - (e) Master Copy outlining proposed structure of the future instrument and containing Draft Introduction, Draft Glossary, Draft outline of Chapter on comparing and combining the collaborative legal forms (*W.G.7 Doc. 7*)
 - (f) Other matters identified by the Secretariat
- 5. Organisation of future work
- 6. Any other business
- 7. Closing of the session

ANNOTATIONS

Item No. 1 Opening of the session and welcome

1. The seventh Working Group session will take place on **9**, **10**, **and 11 April 2025**.

2. The meeting will be held at the premises of UNIDROIT located in Via Panisperna, 28 – Rome (Italy). Experts are encouraged to attend in person, though online participation will be possible via Zoom for those who are unable to join the session personally. A link to join the session remotely will be sent prior to the meeting.

3. The session will be opened on Wednesday, 9 April at 14:00 CEST.

Item No. 2 Adoption of the agenda and organisation of the session

4. It is proposed that discussions be held as per the below tentative timetable. The Chair may propose adjustments as needed.

Wednesday 9 April

Opening	14:00 - 14:15	15 minutes
1 st Discussion	14:15 - 16:00	105 minutes
(Item 4.e – Master copy		
- Outline of Master Copy & Draft Chap. on		
Comparing and Combining Legal Structures)		
Coffee Break	16:00 - 16:15	15 minutes
2 nd Discussion	16:15 - 18:00	105 minutes
(Item 4.d – Digital Platforms)		

Thursday 10 April

1 st Discussion	9:00 - 10:45	105 minutes
(Item 4.a – Companies)		
Coffee Break	10:45 - 11:00	15 minutes
2 nd Discussion	11:00 - 12:45	105 minutes
(Item 4.b – Multiparty Contracts)		
Lunch at UNIDROIT	12:45 - 14:00	75 minutes
3 rd Discussion	14:00 - 15:45	105 minutes
(Item 4.c – Cooperatives)		
Coffee break	15:45 - 16:00	15 minutes
4 th Discussion	16:00 - 17:30	90 minutes
(Item 4.e Master copy (cont.) – Draft Introduction & Draft Glossary)		

Friday 11 April

1 st Discussion	9:00 - 10:30	90 minutes
(Item 4.e Master copy (cont.) – Draft Chap. on		
Comparing and Combining Legal Structures)		
Coffee Break	10:30 - 10:45	15 minutes
2 nd Discussion	10:45 - 12:00	75 minutes
(Item 4.e Master copy – Sustainability and		
Access to Credit)		30 minutes
3 rd Discussion	12:00 - 12:30	
(Item 5 – Organisation of future work)		
Lunch	12:30 - 14:00	90 minutes
1st Open Drafting Meeting to oversee the	14:00 - 15:30	90 minutes
work on the Master Copy and the development		
of the Draft Guide		

Item No. 5 Organisation of future work

5. The proposed dates for the eighth session of the Working Group are Wednesday/Friday 15-17 October 2025.